Πετρέλαιο Θέρμανσης και Χρήσεις

by tubebattle / Nov 01, 2015 / 0 comments

Το πετρέλαιο θέρμανσης προορίζεται για αστική και για αγροτική χρήση.

πετρελαιο θερμανσηςΣτο πετρέλαιο θέρμανσης χρησιμοποιούνται πρόσθετα για την μείωση των βλαβερών συνεπειών στο περιβάλλον αλλά και στις εγκαταστάσεις θέρμανσης. Και πάλι όμως το φυσικό αέριο έρχεται πρώτο καθώς επιβαρύνει ελάχιστα το περιβάλλον. Το γενικό Χημείο του κράτους είναι υπεύθυνο για το είδος του πρόσθετου που χρησιμοποιείται στο καύσιμο.

Η ποιότητα που έχει το πετρέλαιο θέρμανσης επηρεάζει την ποιότητα της ατμόσφαιρας, κυρίως των πόλεων, την τοπική οικονομία αλλά και την τσέπη των καταναλωτών. Όσο πιο ποιοτικό είναι το καύσιμο τόσο λιγότερα χρήματα θα δώσει ένα νοικοκυριό για την συντήρηση των εγκαταστάσεων θέρμανσης.

Υπάρχει ένα ειδικό καθαριστικό το οποίο βελτιώνει την ποιότητα της καύσης για το πετρελαιο θερμανσης. Ταυτόχρονα, προστατεύει την δεξαμενή από φθορές και εξοικονομεί μεγάλα ποσά ενέργειας, έχουμε την περισσότερη θερμότητα με την λιγότερη δυνατή ποσότητα από πετρέλαιο θέρμανσης.

Η απόσταξη αργού πετρελαίου μας δίνει το γνωστό σε όλους μας πετρέλαιο θέρμανσης. .

Η θερμογόνος δύναμη που χαρακτηρίζει το πετρέλαιο θέρμανσης είναι το ποσό της θερμότητας που παράγεται όταν καίγεται συγκεκριμένη ποσότητα από πετρέλαιο θέρμανσης.

Η καλή ρύθμιση καυστήρα με πετρέλαιο θέρμανσης θα δώσει φλόγα με έντονο καθαρό χρώμα ενώ η κακή συντήρηση του θα έχει ως αποτέλεσμα μία αδύναμη φλόγα με λίγο χρυσό χρώμα.

Τα τοξικά συστατικά που περιέχει το πετρέλαιο θέρμανσης δεν μπορούν να προκαλέσουν κακό στην υγεία μας εκτός και αν υπάρξει επαφή με το δέρμα. Εάν συμβεί αυτό, θα παρατηρηθούν εξανθήματα και πολύ πιθανόν να υπάρξει έγκαυμα. Απαιτείται λοιπόν καλή αποθήκευση αλλά και σωστός χειρισμός δοχείων με πετρέλαιο θέρμανσης.

Εάν κάποιος καταπιεί πετρέλαιο θέρμανσης, πρέπει να μεταφερθεί σε έναν δροσερό χώρο με εξαερισμό. Δεν πρέπει να προκληθεί εμετός με κανέναν τρόπο και για κανέναν λόγο. Τα πόδια πρέπει να τοποθετηθούν σε ψηλότερο σημείο από το κεφάλι. Έπειτα, πρέπει να κληθεί ιατρική βοήθεια, η οποία θα παράσχει στο άτομο ένα αντίδοτο για το πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο θα δράσει άμεσα στην γαστρεντερική οδό.

Εάν κάποιο άτομο εισπνεύσει πετρέλαιο θέρμανσης εξακριβώστε εάν αναπνέει ακόμη. Καλέστε ένα ασθενοφόρο αμέσως και δοκιμάστε τεχνητή αναπνοή. Έπειτα, θα πρέπει να παρασχεθεί στο άτομο άφθονο οξυγόνο ώστε η αναπνοή να φτάσει τα φυσιολογικά επίπεδα. Μέχρι να φτάσουν οι εξειδικευμένοι γιατροί, κάντε στο άτομο απαλές μαλάξεις στην καρδιά ώστε να βοηθήσετε στην επαναφορά της αναπνοής του στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Εάν υπάρξει πυρκαγιά λόγω του ότι υπάρχει πετρέλαιο θέρμανσης στο σπίτι, προσπαθήστε να την καταπολεμήσετε. Χρησιμοποιήστε άμμο, ξηρή σκόνη ή διοξείδιο του άνθρακα. Όταν η φωτιά έχει πολύ μεγάλη έκταση, είναι καλό να φωνάξουμε την πυροσβεστική, η οποία θα αναλάβει την κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εάν η φωτιά είναι επάνω σας, πηγαίνετε σε ένα δωμάτιο με επαρκή εξαερισμό και προσπαθήστε να βγάλετε τα ρούχα σας αφού πρώτα τα βρέξετε με νερό για να αποφύγετε τον στατικό ηλεκτρισμό. Το πετρέλαιο θέρμανσης χρειάζεται και απαιτεί το σεβασμό σας.